USB Map for GB X570 AORUS Pro MB

tung_opeth

Member
AMD OS X Member
Joined
May 10, 2020
Messages
30

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
2,136

Aluveitie

Donator
Donator
AMD OS X Member
Joined
May 2, 2020
Messages
895
There are many possible sources for sleep issues.
 

ravenas

New member
AMD OS X Member
Joined
May 6, 2020
Messages
12
Intresting. Thanks for posting back. Would you be able to see if the behaviour changes without any USB devices? Try with BlueTooth Keyboard and mouse and see if it works any better?

Unplugging USBs didn't help.
 

lauh134

New member
AMD OS X Member
Joined
May 10, 2020
Messages
1
If we have a separate SSDT-USBX should we replace it with the USB-XHC? I noticed that the EFI of OP doesn't have any variation of USBX.
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
2,136

dodo

New member
AMD OS X Member
Joined
May 13, 2020
Messages
5
@Shaneee Thank you sir you rock.
i can confirm that with your SSDT-XHC.aml file my USB 2.0 ports are working (internal and external)

MSI X570 A Pro (Bios H60) I AMD 3900X I MSI Gaming Radeon Rx 5700 Xt I G.SKILL 32GB Ripjaws V Series DDR4 I Crucial MX500 250GB I Catalina 10.15.5
 
Last edited:

Squizzy

New member
AMD OS X Member
Joined
Jun 24, 2020
Messages
10
anyone got a fix for sleep wake bug on x570? with the SSDT-XHC.aml i have got bluetooth working.
 

tony535

Member
AMD OS X Member
Joined
Jul 17, 2020
Messages
45
@Shaneee will this work with F11 Bios on GB X570 Aorus Pro wifi?
 

Mo Al

Member
AMD OS X Member
Joined
Jun 8, 2020
Messages
47
Before installing this on my other x570 Auros Elite build do I need to disable the port limit option in the config.plist? I forgot the name exactly.
 

pampas

Member
AMD OS X Member
Joined
Jul 21, 2020
Messages
67
Is it possible to find some help with a B450?
I can’t understand anything about usb mapping

thanks in advance
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,386
You need to fix the usb power tables and EC so that’s a big yes
 

joel.yank

New member
AMD OS X Member
Joined
Aug 17, 2020
Messages
6
Do we still need the SSDT-EC-USBX.aml recommended in the OpenCore guide?
 

joel.yank

New member
AMD OS X Member
Joined
Aug 17, 2020
Messages
6

echoesoflife

New member
AMD OS X Member
Joined
Dec 16, 2020
Messages
8
Hi all!

I am experiencing some difficulties with USB Mapping of my Gigabyte Aorus X570S Elite. Please note the S after X570.

The motherboard has an additional array of 4 USB ports, which are USB 2.0 ports (designated in black on the picture).

When I run USBMap Master Terminal command, all of the ports are displayed. However, when I test just the USB 2.0 ports with my USB device, all of these go assigned to the same USB controller node, which is HS 03 in IORegistryExplorer (or port 08 under USBMap). No matter which of the black USB ports is being tested, same HS 03 pops up (or port 08 under USBMap) - no the consequent ones.

I believe that it may be screwing up USB function as my camera acts weirdly and stutters via USB Camlink.

I tried all the different combinations of different EFI ACPI maps, including the X570 one from this post, and none led to the correct recognition of the USB device in these ports.

Would appreciate your pointers greatly!

My EFI folder is attached in case it may be needed.

connectivity.jpg
 

Attachments

  • Screen Shot 2022-07-28 at 6.59.07 pm.png
    Screen Shot 2022-07-28 at 6.59.07 pm.png
    250.8 KB · Views: 2
  • Screen Shot 2022-07-28 at 7.00.37 pm.png
    Screen Shot 2022-07-28 at 7.00.37 pm.png
    1,018.6 KB · Views: 3
  • EFI.zip
    20.3 MB · Views: 0

Edhawk

Guru
Guru
Joined
May 2, 2020
Messages
2,201
The four USB2 ports are controlled by a hub, that is why they show under the same port (HS03).

You need to set HS03 as USB2 (0) connector type and all four ports should work.
 
Top Bottom
  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.