Monterey 12.0.1 X570 Aorus Master rev 1.2 OC 075 6900XT

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
Finally I get this update.
The strangest thing is that i have to wait near 15 minutes after the reboot on Macintosh HD. thinking i was going to boot directly on Monterey, but no. there is an another step to go, and i was thinking have a problem with my EFI.
There a reboot i didn't think exist and necessary wich takes around 15mn with a silent black screen....and my external SSD with Monterey start blinking yeah !!!
The Apple logo load and after reboot.
And after that, when this reboot is done, you have to wait around seven minutes for the real boot on Monterey.
Then appear this strange red apple in a square and this green line underneath. you wait again 5mn or more and there you are.
What a adventure !
this is the more simple possible standard EFI OC 075 with a basic ACPI https://github.com/dortania/Getting.../extra-files/compiled/SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml.
3 things :
1. correct your boot argument with your specific graphic card, i have a 6900 XT
2. Fill your specic plaform ,i am on MacPro 7,1
3. I made a USBport kext with Hackintool

@Shaneee
correct me, if i did or said something wrong, i trying to help.
 

Attachments

  • EFI OC 075 MONTEREY FOR AORUS MASTER BASIC.zip
    21.7 MB · Views: 43
Last edited:

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,884
Glad you've got it working. The way I see it with EFI folders, "if it works, it works" lol. Nice work.
 

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
Perhaps i made a mistake, i can not see other disk than the MacOs Monterey, even in the disk utility.
I put back the 4 SSDT from Audiogod in the ACPI, that's change nothing.
I can only see macOS Monterey disk.
Can you give me an advice please ?
 

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
You know what, nothing is going well for me with Monterey.
I lost audio output thru my audio interfaces i had at ease with OC074 in all my DAW.
Only FCPX, Logic and Davinci was ok for the sound through my audio interfaces ; Wavelab 11 out, Cubase 10 out, Protools First out.
I went back to 074 on 11.6.1 and my world went hell to heaven.
i made the experience ok, but can't use Monterey in this way.
I think will go to Monterey next year... just before Apple release his new OS.
Too much time lost. Mainy times i said in my mind : "i'am going to sell this Hack and buy a M1Max ! " :LOL:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

@Shaneee : can you erase this "Success" please ?
 

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
Good news.
With my OC 074, All my DAW works perfectly with my "old RME FF800" on PCI card.
The Antelope driver zengo seems not to be ok for the moment.
The only thing i don't understand is why i can't see my other drives than the macos Monterey SSD in Disk utility ?
 

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
I put back the OC075 to see if it was just the drivers interfaces the problem.
And at the end of the day perhaps. Because the RME FF800 while doing the horrible sound, was able to allow the DAW to read the content.
Now why my macos can't detect the other drives of my system ?
 

BomBayGini

Donator
Donator
Joined
Mar 7, 2021
Messages
56
i have the same MOBO you have and i took your EFI its working well, but i cant update to Monterey.
im on the latest patches and i did reset NVRAM and im still getting this error.
 

Attachments

  • CamScanner 11-08-2021 15.29.02-20211108152937.pdf
    1.9 MB · Views: 2

AMDPUSH

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
212
i have the same MOBO you have and i took your EFI its working well, but i cant update to Monterey.
im on the latest patches and i did reset NVRAM and im still getting this error.
The EFI i posted was bad because i put an ssdt for laptop. I was able to boot with an update with
https://github.com/dortania/Getting...extra-files/compiled/SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml : the right basic SSDT to replace in your ACPI
Check your BIOS and follow the audioGod advices on his config with 074 in the succes board.
You have a different Graphic card than me, your boot arguments must be changed
Check your BIOS too
 

Attachments

  • Screen Shot 2021-11-08 at 13.49.15.png
    Screen Shot 2021-11-08 at 13.49.15.png
    155.1 KB · Views: 18
Last edited:
Top Bottom