Welcome to AMD OS X

Why not register now to gain full access.

If you've got your system running near to perfect then you can share your success story here.
#53747
Zrzut ekranu 2020-01-15 o 11.51.45.png
Build
Motherboard: Gigabyte X570 Aorus Pro (witohut I)
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
CPU Cooler: Amd Wraith Spire
GPU: Gigabyte Radeon RX 5700 XT GAMING 8G OC
Memory: G.Skill DDR4 16 GB 3466-CL16 - Dual-Kit - Trident Z RGB
Storage: SSD Lite-On MU 2 (PH3-CE120)
Bluetooth: None
Wifi: None
Case: Phanteks Eclipse P400 Air DRGB
Power Supply: Seasonic M12II EVO 80Plus Bronze 750W
Monitor: BenQ EW2440L

MacOS: 10.15.2 (19C57)
OpenCore: 0.5.4
BIOS: F11

Benchmarks
Spoiler:
Zrzut ekranu 2020-01-15 o 12.22.22.png
Zrzut ekranu 2020-01-15 o 12.09.58.png
OpenCore
Spoiler:
ACPI
- SSDT-PLUG.aml (still not working )
- SSDT-EC-AMD.aml
- SSDT-USBX.aml (fix USB power)

Kexts
- Lilu.kext
- WhateverGreen.kext
- VirtualMC.kext
- AppleALC.kext
- SmallTreeIntel82576.kext (Intel ethernet)
- AGPMInjector.kext (Proper video injection. Depends on video and smbios)

SMBIOS
iMacPro1,1

Drivers
- ApfsDriverLoader.efi
- HFSPlus.efi
- FwRuntimeServices.efi
- VBoxHfs.efi
Working:
Audio
GPU
LAN
Shutdown
USB Power
Reboot
Hibernate

Not working:
Wifi - don't have it on MB
Bluetooth - don't have it on MB
Thunderbolt
System freeze after 10 min of idle - temporary solution - Amphetamine


______________________________________________________________________

UPDATE:
- SMBIOS changed to iMac 19,1 - no more kernel error :)
- SSDT-plugin - manage to work witohut nullcpupowermanagment
- kexts updated

[/code]
EFI.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by hereditarium on Sun Jan 19, 2020 6:19 pm, edited 5 times in total.

 Advertising

#53803
Hi - would you be able to share your EFI? I'm troubleshooting my build as I also have kernel panics due to power state changes though.

Thanks,
Tom
#53845
Hi many thanks, would you be able to share your Boot files as well? I'm having issues (I think) with my NVME being seen properly, using BIOS F11, did you need to change anything? Thanks again!
Post Merged
hi hereditarium, I managed to get it to the point were OS X is installing - I was doing something stupid with OC vs Clover. My problem is three quarters of the way through the install process I get a big stop sign come up and it goes no further! is there a BIOS setting I'm missing?
Post Merged
Update managed to get to install phase, by not using the 3.1 USB port - once I switched the USB stick to usb 3.0 port it worked!
Post Merged
Again thanks so much to hereditarium, for helping me out with the EFI folder! I have managed to get my system up and running! All looking good, had some complications with install (main on being OSX saying it could not proceed as it needed some critical files, after plugging in the internet and leaving it for a while, the error cleared !?!? So I suspect it was downloading some updates or something in the background) after that install was straight forward. Bluetooth works all fine, as does NVME, only thing not working at present is WIFI.
Post Merged
Some more benchmarks
Post Merged
Another update, getting really bad openCL performance - 8,385 :cry: , in metal I get 39,882 using geek bench. Anyone any ideas on how to fix the openCL or have any better scores?
Post Merged
Can confirm Bluetoth working,

Problems:-
1) Poor performance on openCL
2) USB 3.1 not working neither is usb-c.
3) Sleep not working
4) Wifi not working (expected I guess)

anyone know which Ktexts or SSDT's I should be using to solve any of these for x570 MB?
Post Merged
Another update.

Sleep not working
USB 3.1 Gen2 not working (other USB 3.1 Gen1 ports are working fine), looks like there is a second controller on this board that deals with the usb-c & Gen2 USB 3.0, haven't worked out how to get these working yet, anyone else had success?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
hereditarium liked this

thank you very much) :thumbup: :D

Stuck on VirtualSMC, Help

Check your BIOS settings, APU/Integrated graph[…]

First try

If I'm correct that uses a AMD G-T56N which is not[…]

heyy, thank you for this, helped so much, but...[…]