Welcome to AMD OS X

Why not register now to gain full access.

Help with AMD OS X after installation.
#49686
Hi,

I followed the AMD OSX Vanilla Guide and managed to successfully build my first hackingtosh.
Everything works great EXCEPT for my MSI - Radeon RX 580 8 GB GAMING X.
I ran some benchmarks (and tried World of Warcraft) and I am getting ~50% of the performance I am usually getting in Windows 10.
Unigine Heaven reports ~950 vs 1750 in Windows and World of Warcraft runs @ 30 fps lowest settings vs 60 fps ultra settings in Windows.

Here are the kexts I am using:

AppleALC
Lilu
NullCPUPowerManagement
RealtekRTL811
VirtualSMC
WhateverGreen

My processor is Ryzen 5 1600 3.2 GHz 6-Core and I am using Mac Pro 6.1 SMBIOS.

I read and I completely understand that I should not expect 100% performance.
But I believe a 50% drop is out of the ordinary.

If anyone has ideas on what I could try to up the performance it would be greatly appreciated.

Thank you!

 Advertising

#49718
I'm experiencing pretty much the same behavior as you in World of Warcraft on my Vega 64. On WoW's lowest setting "1" I get between 35-45 fps in Boralus. I have the renderer set to "Metal" on the Mac side. Under Linux running WoW with WINE (DXVK) with setting "7" I get a locked 99 fps pretty much all the time. I'm not sure what Windows gets, I don't have it.

As with you I am well aware I'm not going to get 100% speed out of my card. I'm just wondering if there is anything being worked on to try and speed up graphics performance. If not I'm still good as macOS 10.14.5 runs great as an OS and all my non gaming needs are fully met.

I appreciate the work the developers are putting into running macOS on AMD hardware. CPU wise it is top notch.

https://youtu.be/R2u-eG-S2Eo https://youtu.be/y[…]

Hi guys, I'm trying to boot mac os installer and g[…]

I have successfully installed HighSierra on this b[…]

Hi Guys, whenever I try to install clover to use i[…]