Page 1 of 2

Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Mon Jul 01, 2019 3:55 am
by uridi0t
Hi,

I am trying to install Mojave on my AMD FX-8350 with the following configuration:

CPU: AMD FX-8350
Motherboard: M5A97 EVO_DP/M52BC
RAM: 20GB
Display: MSI Radeon RX580 Armor 8G OC

I followed the guidelines of MOJAVE AMD VANILLA GUIDE FROM WINDOWS and Vanilla macOS Mojave Hackintosh on AMD Ryzen and FX CPU’s but getting Kernel panic and the system shut down itself.

https://imgur.com/a/lWdOssA

Somehow, I now reboot from USB installer with the following screen that the "install from macOS Base System" is gone.

https://imgur.com/a/CznYKnj

Can someone check the images and advise me how do I fix the problem so I can boot into installer?

Thanks!

Tony

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Wed Jul 03, 2019 10:29 am
by emhhre
I've the same problem and I haven't found a solution yet.

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Wed Jul 03, 2019 2:59 pm
by tevvvvs
Please HELP i'm stuck on this point too !

FX 6300

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Fri Jul 05, 2019 3:23 pm
by uridi0t
This forum used to very helpful and informative back to 2 years ago. :(

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Fri Jul 05, 2019 11:06 pm
by Shaneee
Read this post from XLNC about reboot at user creation, https://www.insanelymac.com/forum/topic ... nt-2658085

For USB issues add this kext to Kexts > Other on the boot USB, https://files.amd-osx.com/XLNCUSBFix.kext.zip

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Sat Jul 06, 2019 3:26 am
by uridi0t
Thanks Shaneee for the advise.

Ok, I put the Kent’s you provided and the installer runs without USB issue. However, it jumps to another issue that the screen turns to black screen after installer runs the commands for 11 minutes.

The screen shows black screen but I can see the backlight on monitor.

Is this because of display card setting? I am using RX580.

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Sun Jul 07, 2019 12:50 pm
by Shaneee
uridi0t wrote:Thanks Shaneee for the advise.

Ok, I put the Kent’s you provided and the installer runs without USB issue. However, it jumps to another issue that the screen turns to black screen after installer runs the commands for 11 minutes.

The screen shows black screen but I can see the backlight on monitor.

Is this because of display card setting? I am using RX580.
After the installer? It’s possibly just trying to reboot. When you boot to Clover do you see an option for booting to your HDD/SSD?

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Sun Jul 07, 2019 1:00 pm
by uridi0t
Shaneee wrote: Sun Jul 07, 2019 12:50 pm
uridi0t wrote:Thanks Shaneee for the advise.

Ok, I put the Kent’s you provided and the installer runs without USB issue. However, it jumps to another issue that the screen turns to black screen after installer runs the commands for 11 minutes.

The screen shows black screen but I can see the backlight on monitor.

Is this because of display card setting? I am using RX580.
After the installer? It’s possibly just trying to reboot. When you boot to Clover do you see an option for booting to your HDD/SSD?
The 11 minutes process was just a lot of text show up on the screen during the boot process. It was just the USB loading commands but not even in the installer, not being greeted with with a language choice.

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Sun Jul 07, 2019 1:20 pm
by Shaneee
Sounds like it may be a GPU issue then. When you boot to Clover before booting the system head into Options > Graphics and check DeInit then try booting.

Re: Installing Mojave on AMD FX-8350

Posted: Sun Jul 07, 2019 2:10 pm
by uridi0t
Shaneee wrote: Sun Jul 07, 2019 1:20 pm Sounds like it may be a GPU issue then. When you boot to Clover before booting the system head into Options > Graphics and check DeInit then try booting.
Unfortunately, I did what you suggested and tried your method twice but still black screen.

I am sure it has signal from PC to monitor but just black screen.

Any other way to boot to installer? Thanks!