• [SUCCESS] macOS High Sierra | ITX | Ryzen 7 | GTX 1080 | 32GB RAM

  • If you've got your system running near to perfect then you can share your success story here.

Please remember to read and follow the rules here.

Please Donate or visit my Amazon Wishlist if you've found the website useful. Thanks.

If you've got your system running near to perfect then you can share your success story here.
#35581 by orvils
Fri Dec 29, 2017 2:13 pm
Finally managed to get macOS working on my Ryzen computer.
Had it installed previously on my Intel system but had a bit of a pain to install on Ryzen system.

Problem for me was that installer would not even boot from USB.
Then I found AMDHS_Installer_v2_clover from here https://drive.google.com/drive/folders/ ... 5Ml7-kkCRp
Just restored to USB via Transmac and tried to boot - it booted to installer.

So I booted back into Windows and created a new partition to install macOS onto.
After installation just had to tweak clover a bit and install Nvidia web drivers.
WiFi and Bluetooth are not working at the moment. I might try to sort that out later, but not a huge deal.

Full specs in signature.

Image
Image
XLNC liked this

 Advertising

#35588 by XLNC
Fri Dec 29, 2017 5:05 pm
orvils wrote:Finally managed to get macOS working on my Ryzen computer.
Had it installed previously on my Intel system but had a bit of a pain to install on Ryzen system.

Problem for me was that installer would not even boot from USB.
Then I found AMDHS_Installer_v2_clover from here https://drive.google.com/drive/folders/ ... 5Ml7-kkCRp
Just restored to USB via Transmac and tried to boot - it booted to installer.

So I booted back into Windows and created a new partition to install macOS onto.
After installation just had to tweak clover a bit and install Nvidia web drivers.
WiFi and Bluetooth are not working at the moment. I might try to sort that out later, but not a huge deal.

Full specs in signature.

Image
Image
The installer is from my thread :thumbup:
https://forum.amd-osx.com/viewtopic.php?f=23&t=2948

#35791 by zzmadd
Mon Jan 01, 2018 9:25 pm
What is working what not on this machine?
- Ethernet is gigabit?
- Wifi? Seems not
- Bluetooth? Seems not
- Dos it switch off?
- Does it sleep correctly both monitor and PC?
- USB3 fast and reliable?
- Can you monitor temps and fans?
- Audio?
- Nvidia Graphics?
- Stability / K panics?
- Spotlight indexing on Nvme drive?

Thanks a lot!

#35824 by orvils
Tue Jan 02, 2018 1:03 pm
zzmadd wrote:
Mon Jan 01, 2018 9:25 pm
What is working what not on this machine?
- Ethernet is gigabit?
- Wifi? Seems not
- Bluetooth? Seems not
- Dos it switch off?
- Does it sleep correctly both monitor and PC?
- USB3 fast and reliable?
- Can you monitor temps and fans?
- Audio?
- Nvidia Graphics?
- Stability / K panics?
- Spotlight indexing on Nvme drive?

Thanks a lot!
See my answers below:
- Ethernet is gigabit? Yes
- Wifi? No
- Bluetooth? No
- Does it switch off? Yes
- Does it sleep correctly both monitor and PC? I do not use sleep mode. Monitor sleeps correctly.
- USB3 fast and reliable? USB3 is about the same as Windows.
- Can you monitor temps and fans? Haven't looked into this.
- Audio? Both rear and front 3.5mm jacks work. USB audio is also working.
- Nvidia Graphics? Is detected and works fine. Performance is not as good as in windows. OpenGL test on Cinebench was twice as good in Windows
- Stability / K panics? Haven't had any kernel panics. It has been running great.
- Spotlight indexing on Nvme drive? Don't have an nvme drive undortunatelly. My M.2 is SATA based.

To be honest I haven't even looked into the things that are not working, like WiFI and Bluetooth. I just don't need them. Only thing I use Bluetooth for are my Xbox controllers. But I boot into Windows to game.
I will see if HWmonitor is working to monitor temps etc.
zzmadd liked this

#35858 by zzmadd
Tue Jan 02, 2018 8:47 pm
thanks a lot buddy..! :D

#36480 by XLNC
Sun Jan 14, 2018 11:08 am
dinosauruss wrote:yo buddy, can i have a link of nvidia webdriver that worked with high sierra for pascalls?
http://www.macvidcards.com/drivers.html

#36489 by orvils
Sun Jan 14, 2018 6:00 pm
infinitje wrote:
Sat Jan 13, 2018 1:53 pm
Just ordered the almost all the same parts, good to see this will likely work! Got a few questions if you don't mind: how do you like the mobo? Do you have a pcpp or any pics of your build?
What sort of tweaking was done to clover?
MB is great. I picked it up before there were any reviews out. There was one in stock at local retailer. Could not find it anywhere else at that time.

Here are some pics: https://photos.app.goo.gl/8Jkr66MzI7CASYs33

For clover I mainly enabled nvidia web drivers. Nothing much else.