Gigabyte A520m-DS3H Ryzen 7 5800x RX5600 xt

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Haven't seen any A520's so,

Gigabyte A520M-DS3H motherboard
AMD Ryzen 7 5800x processor
ASROCK RX 5600 XT video card
32GB TeamForce DDR4 3600 ram
Arctic Liquid Freezer II 120 AIO CPU Cooler
Updated to OpenCore 0.6.8
macOS Big Sur 11.2.3

Most everything appears to be working just fine. Do have one USB 3.0 port that is not working, haven't tested sleep yet.
CPU temps stayed around 40 *C running these benchmarks:

Screen Shot 2021-04-07 at 12.03.39 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.07.46 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.09.29 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.12.01 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.18.11 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.27.33 AM.png

Update: All USB Ports are working!
I'm including the files for the USB Map and my Config file in case someone else would like to use this board.
I know it doesn't have PCIe 4.0, but macOS can't use it anyway, could be a way to save some money for those high priced GPU's and CPU's!
 

Attachments

  • A520m-DS3H_USBMapping.zip
    3.1 KB · Views: 44
  • Config.plist.zip
    6 KB · Views: 43
  • EFI.zip
    4 MB · Views: 108
Last edited:

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Updated to OC 0.6.9 and macOS 11.3.1
Update: Works with macOS 11.4 beta 2
Added ResrtictEvents.kext to efi and config.plist

Screen Shot 2021-05-04 at 2.34.25 PM.png
 

Attachments

  • EFI_A520_069.zip
    4.1 MB · Views: 58
Last edited:

k_man1985

New member
Joined
May 20, 2021
Messages
6
Hello there. Im trying to build a hackintosh W the same motherboard and a Ryz5 3600 but with OSX Highsierra.
Stuck at just the apple logo and cant get past that. any insite?
 

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Boot into verbose mode ( Add -v to boot-args) and post a screen shot of where it's getting stuck.
 

k_man1985

New member
Joined
May 20, 2021
Messages
6
darn i realized you are using OC and im using clover.
perhaps ill start again using OC.
 

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Updated to OC 0.7.4 and macOS 12 beta 8.

 

Attachments

  • A520_074_Config.plist.zip
    5 KB · Views: 16
Last edited:

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Updated to OC 0.76 and macOS 12.1


 

Attachments

  • Config.plist.zip
    5.1 KB · Views: 10

fff

New member
Joined
Dec 26, 2021
Messages
4
Hello. I have the same motherboard. When I try to start the installation, I get the ACPI error. Can you share your BIOS settings? Or suggest what is the reason for the error?
 

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
I'm at work, will look at what I have when I get back home to my hack.
 
  • Like
Reactions: fff

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Sorry I didn't get to this, my mother went into the hospital and she is halfway across the country from me.
 
  • Like
Reactions: fff

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Not sure yet, Doctors not sure whats wrong yet. She's 80 so it's a little scary....
 
  • Like
Reactions: fff

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Sorry I have not got back with you. I'm not in the same state as my hack right now, dealing with the death of my mother this week.
 
  • Like
Reactions: fff

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
@fff Not sure which error you are getting? I load itemized defaults and have above 4G enabled and CSM disabled. Everything else is left alone.
 

Moozuki

Active member
Joined
May 3, 2020
Messages
150
Updated to macOS 12.3 Beta today.
Screen Shot 2022-01-29 at 10.09.23 PM.png
I will include latest EFI with this post.
 

Attachments

  • EFI_OC_77.zip
    5.9 MB · Views: 26
Top Bottom