Asus Rog Strix B550-F Gaming Bios ver 2803

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Hi all!

I have been trying to update from my current working OC 0.7.2 to a higher version like OC 0.7.3 and above and can not get past the

[EB|#LOG:EXITBS:START] when selecting the current Big Sur hard drive partition.​

The Install Big Sur partition in the USB does not show in the OC Boot Picker.

Have tried Shaneee's versions of EFI files adding and removing all kind of settings but still no luck.

The attached EFI works using OC 0.7.2

Please help​


Thanks!!!
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.8 MB · Views: 3

Edhawk

Guru
Guru
Joined
May 2, 2020
Messages
910
Try this OC 0.8.2 EFI it has been set for an 8-core CPU on a B550 Motherboard.
 

Attachments

  • EFI.zip
    10.6 MB · Views: 15

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Try this OC 0.8.2 EFI it has been set for an 8-core CPU on a B550 Motherboard.
Fantastic it works! But after I did a Clean Snapshot with ProperTree it stoped working. May I have an old version...
 

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Just downloaded newest version of ProperTree and it now all works. Just need to add the port mapping I did some time ago and should be fine.

Thanks Edhawk and all.
 

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Only thing not working is the I225-V 2.5Gb ethernet...

Thanks
 

Edhawk

Guru
Guru
Joined
May 2, 2020
Messages
910
Good to hear it worked,

The Intel i225-V controller not working is a fairly common problem.

I added the Kernel > Patch necessary for the Intel i225-V to the config.plist, but it may also need the boot argument shown below.

Screenshot 2022-07-31 at 19.18.12.png

The alternative to dk.e1000=0 for macOSMonterey is e1000=0. You might need to try both to see if either help.
 

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Finally found the problem

1) If I copy EdHawk EFI without doing a SnapShot with ProperTree 0.1.0 then it works again as it did the first time I used it.
2) If I do a SnapShot it panics
3) If I update EdHawk EFI to OC 0.8.3 and SnapShot with 0.1.0 IT WORKS again.

So I think I can conclude one has to be careful when Updating to OC 0.8.3 making sure to update Proper Tree to 0.1.0 as well. If you use an older version of ProperTree you may get in trouble

Thanks!
 
Last edited:

khan137

Donator
Donator
Joined
Jul 22, 2022
Messages
11
Here is the OC 0.8.3 EFI that works after all the help.
 

Attachments

  • EFI.zip
    12.5 MB · Views: 10
Top Bottom