[Update OC 0.5.9] Ryzen 5 3600X, Gigabyte Aorus Pro X570, Sapphire RX580 8GB Pulse, Catalina 10.15.5

Vlad Vovk

Member
May 2, 2020
32
8
8
Ukraine
Setup:
Motherboard: Gigabyte Aorus Pro X570
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU: Sapphire RX580 8GB Pulse
Memory: Crucial 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz Ballistix
Storage: WD Black SN750 nvme M.2 250GB , Samsung EVO 970 plus nvme M2 500GB (Win10)
Case: NZXT H510

MacOS: 10.15.4
OpenCore: 0.5.7
SMBIOS: iMacPro1,1

Kexts:
AppleALC, Lilu, SmallTreeIntel82576, VirtualSMC, WhateverGreen, AMDRyzenCPUPowerManagement, AppleMCEReporterDisabler, NVMeFix, SMCAMDProcessor

Drivers:
ApfsDriverLoader, HfsPlus, OpenCanopy, OpenRuntime

ACPI:
SSDT-EC.aml

Working
All

Not working
microphone

1588525463349.png

Sometimes my volume goes up or goes down. Sometimes it does not work for 1 sec and after this work

how can I fix it?

I use boot-args alcid-1

1588525620305.png
 
Last edited:
  • Like
Reactions: markusdresch

Bansaku

New member
May 3, 2020
27
4
3
Is sleep working for you?
Also I am pretty sure you don't need AppleMCEReporterDisabler. I am on an X570 Elite with iMacPro 1,0 SMBIOS and it is not needed for me.
 
  • Like
Reactions: Vlad Vovk

Vlad Vovk

Member
May 2, 2020
32
8
8
Ukraine
Is sleep working for you?
Also I am pretty sure you don't need AppleMCEReporterDisabler. I am on an X570 Elite with iMacPro 1,0 SMBIOS and it is not needed for me.
Yes, sleep is working. It happened when I add AMDRyzenCPUPowerManagement and SMCAMDProcessor kekts to my build.

About AppleMCEReporterDisabler, okay I will remove it)
It is my first hackintosh, and I add all from the guide)
 

tutukueh

New member
May 19, 2020
6
1
1
Hi!
Do you have any USB devices plugged into the motherboard when putting your device to sleep?
 

JanHappy2000

New member
Jun 5, 2020
1
0
1
Thanks for the EFI, but sleep is not working for me. I suspect the FENVI WIFI/BT card to be the problem since it uses an internal USB2 port.