Stuck on "#[EB|LOG:EXITBS:START]" | OC 0.7.3, Ryzen 5 1600, RX580, B450M S2H

anacondach1ll

New member
Joined
Sep 29, 2021
Messages
2
Hi all. Opencore stops at "#[EB|LOG:EXITBS:START]". None of the solutions worked for me
(this is not the first time I have installed macos on my computer, but this time I had problems)

My hardware:
Ryzen 5 1600
Radeon RX580
Gigabyte B450M S2H
16GB RAM
 

Attachments

  • OC.zip
    1.2 MB · Views: 22

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,422
Update your kernel patches to the latest available on the GitHub.
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,422
So now you've got the latest patches, set your core count and enabled ProvideCurrentCpuInfo and it's still stopping at the same place? Upload your now current EFI folder and I can double check it.
 

ICEMAN

New member
Joined
Oct 16, 2021
Messages
1
same problem ı have open core 0.7.3 and 0.7.4 are
did not loading but 0.7.1 is working
 

ryuken88

New member
Joined
Jun 22, 2020
Messages
6
I got stuck here as well. Make sure you use the latest ProperTree. UEFI -> Drivers are now Dictionaries, not Strings.
 

H4L9000

New member
Joined
Jul 20, 2020
Messages
17
I got stuck here as well. Make sure you use the latest ProperTree. UEFI -> Drivers are now Dictionaries, not Strings.
Thanks a lot buddy. I was scratching my head on why my updated EFI did not work with OCB Loadimage failed.
Just adding the correct dict structures for all my driver entries solved it.
 

proximo

New member
Joined
Oct 29, 2021
Messages
1
I just ran into this problem as well. I used the latetest (git pull) ProperTree and the latest Opencore (0.7.5) and still had to manually create the dictionary structure for the UEFI drivers in config.plist before I was able to boot properly.

For reference, UEFI -> Drivers needed to look like this in Config.plist for me to be able to boot,

<dict>
<key>Drivers</key>
<array>
<dict>
<key>Path</key>
<string>HfsPlus.efi</string>
<key>Enabled</key>
<true/>
</dict>
<dict>
<key>Path</key>
<string>OpenRuntime.efi</string>
<key>Enabled</key>
<true/>
</dict>
</array>
</dict>

Hopefully this gets sorted out before the next Opencore release.
 
Last edited:
Top Bottom