Solved stuck at End random seed please help

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
lol getting closer..
Make sure Above 4g is disabled in the bios
and try now
 

Attachments

  • Asus X570-E 071 Hig Sierra EFI .zip
    4 MB · Views: 1

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
BIOS Settings
  • Enter BIOS -> Press Delete -> Enter Setup
  • Exit -> Load Optimised Defaults
  • Ai Tweaker -> Ai Overclock Tuner -> D.O.C.P.
  • Advanced -> PCI Subsystem Settings -> Above 4G Decoding -> Disabled
  • Advanced -> PCI Subsystem Settings -> Re-Size BAR Support -> Disabled
  • Advanced -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
  • Boot -> Boot Configuration -> Fast boot -> Disabled
  • Boot -> CSM -> Launch CSM -> Disabled
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
If it’s still not having it then try adding nv_disable=1 to the boot arguments..
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
That fault you have now tends to mean that your USB installer is incorrect.
most common fault is creating the installer in windows and getting the format wrong.
you might need to remake the installer.
il make the change to the EFI now anyway but it’s unrelated to the fault you have now.
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
EFI with added boot argument nv_disable=1
I think the last version I sent you is correct though.
Its that one or this one.
Still though your USB Installer seems borked.
Make sure when you format the USB Stick that its using a GUID Partition Map and not Fat32 etc
 

Attachments

  • Asus X570-E 071 Hig Sierra EFI .zip
    4 MB · Views: 2

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
I tried it installing again but stuck at the same point
If you can get to the installer main page like you are then the problem isn’t the EFI or you wouldn’t be able to get that far.
Everytime I have seen a usb installer doing what yours is doing it has been due to the USB installer being created via windows incorrectly.
Its the one thing I can’t do anything about from here I’m afraid.
I will try one more thing now for you but I doubt it will make any difference.
brb
 

santosh mareddy

New member
Joined
Jul 13, 2021
Messages
23
If you can get to the installer main page like you are then the problem isn’t the EFI or you wouldn’t be able to get that far.
Everytime I have seen a usb installer doing what yours is doing it has been due to the USB installer being created via windows incorrectly.
Its the one thing I can’t do anything about from here I’m afraid.
its ok sir I will check it by my self, thank you for helping out in creating EFI
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336
Corrected EFI number god knows lol
Its exactly the same bar one change to a Kext that was not compatible with High Sierra, I don't think it will make any difference but it is a needed correction anyway. :)
 

Attachments

  • Asus X570-E 071 Hig Sierra EFI .zip
    4 MB · Views: 6

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,293
You're clicking continue after selecting to install right? Or double click the install option.
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,336

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,293
Update to the latest version of High Sierra first. Then go to about this Mac and click on the version. It'll now show the build number. 17G14042 should be the latest but let me know what you get and I'll link the web driver for it. Each build requires a different version.
 
Top Bottom