Problem with USB, Shutting down/sleep and Audio with HDMI on OC 0.6.8

Shaneee

Administrator
Staff member
The AMD Guy
Joined
Mar 13, 2020
Messages
854
Try with this.
 

Attachments

  • EFI.zip
    1.4 MB · Views: 4

Shaneee

Administrator
Staff member
The AMD Guy
Joined
Mar 13, 2020
Messages
854
Disable the HDMIAudio kext and reboot then send me an IOReg.
 

Shaneee

Administrator
Staff member
The AMD Guy
Joined
Mar 13, 2020
Messages
854
There's no HDAU loaded there. Try with this. I've adapted an SSDT to hopefully work on your system.
 

Attachments

  • EFI.zip
    1.4 MB · Views: 2

ca122

New member
Joined
Apr 23, 2021
Messages
17
I see the issue. Just realised you are using Big Sur lol. There's an issue with VoodooHDA on Big Sur. Here's a work around from the developer, https://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-297/page/20/?tab=comments#comment-2756841
I've followed the steps, but still no HDMI Audio output. the only difference is that the kext is loaded from system instead from EFI. I want to underline that the audio was already working, but only using the standard green jack of the pc
 

ca122

New member
Joined
Apr 23, 2021
Messages
17
I've followed the steps, but still no HDMI Audio output. the only difference is that the kext is loaded from system instead from EFI. I want to underline that the audio was already working, but only using the standard green jack of the pc
Update: It says bad code signature
 

Shaneee

Administrator
Staff member
The AMD Guy
Joined
Mar 13, 2020
Messages
854
Try with this version. Use the method Slice suggested and remove it from your EFI.
 

Attachments

  • VoodooHDA.kext.zip
    95.6 KB · Views: 1
Top Bottom