Opencore 0.7.5 Big Sur 11.6.1 / Monterey 12.0.1 SSDT-XHC.aml USB Mapping Issue

kbnomad

New member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
2
Hey all,

it's been a while since I have posted here as I haven't had issues with OC updates, which is a good thing. :)

But recently, I updated from OC 0.7.1 - OC 0.7.5, and I noticed that my BRCM4360 BT stopped working, but the Wifi works, I noticed this issue on both Monterey and Big Sur on OC 0.7.5.

Long story short, the SSDT-XHC.aml which works perfectly for USB Mapping on OC 0.7.1 stopped working on OC 0.7.5 and I couldn't figure out a way on how to fix my USB Mapping for my BT to work properly.

On Monterey, my 2.5GB Ethernet also stopped working on top of my Wifi/BT networks, so I restored back to Big Sur for now and try to fix this issue.

my Mobo is: MSI X570 Tomahawk.

Let me know if you guys have any idea or workaround on this.

Thanks
 

kbnomad

New member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
2
I'm surprised you got Monterey working on a MSI board... There's been issues with them.
Regarding the BT though, Try the BlueToolFixup kext from here, https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM/releases
Hey,

Thanks for replying.

I was able to fix this issue by creating my custom SSDT with Hackintool + the custom Kext.
I am currently running OC 0.7.5, contemplating whether I should try Monterey again, but from you just said, it seems like MSI x570 boards have issues with Monterey currently.
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,615
I recommend the ASUS X570-E over my X570-F mainly if you need LAN as the 2.5GB port on the -E model still works on Monterey.
 
Top Bottom