My first Hackintosh Ever. Ryzentosh 3500 macOS Catalina 10.15.4

RiddlerA

New member
Joined
May 3, 2020
Messages
23
I built my first Hackintosh and yes I am so glad that I made it in first attempt.
Ryzen 3500
Gigabyte Aorus Elite B450 MB
Gigabyte RX 590
Fenvi T919 Wifi Bluetooth Card
Thanks to AMD OSX. Thanks to Dortania. And a million thanks to all the legends who contributed to the community.
Almost everything works flawless. iMessage, Airdrop, Appstore works perfect.

Things which don't work for me are:
1. Adobe apps crashes despite I apply the fixes.
2. Cannot install windows with parallels 15.
3. Im getting an error message every time I boot up saying memory misconfigured. Added the kext "MacProMemoryNotificationDisabler", but not working for me. But I can still use the entire 32 GB RAM which I have installed.
4. My NVMe drive in which in installed Mac OS is showing up an external drive on desktop.

Problem #3 and #4 are harmless. But my OCD kicks in when I see those :D

Next focus:
1. Make it a dual boot machine by adding one more NVMe drive and installing windows on it.
2. Fix the above issues
 

bexem

New member
Joined
May 2, 2020
Messages
2
Things which don't work for me are:
3. Im getting an error message every time I boot up saying memory misconfigured. Added the kext "MacProMemoryNotificationDisabler", but not working for me. But I can still use the entire 32 GB RAM which I have installed.
Do you have "ThirdPartyDrives" (under OC/config.plist/Kernel/Quirks/) set on "yes"?
It works for me!

4. My NVMe drive in which in installed Mac OS is showing up an external drive on desktop.
What SMBios are you using? Or have you tried redownloading it?
 

RiddlerA

New member
Joined
May 3, 2020
Messages
23
"ThirdPartyDrives" is set False for me ?
Shall I turn it on safely ?
 

RiddlerA

New member
Joined
May 3, 2020
Messages
23
Do you have "ThirdPartyDrives" (under OC/config.plist/Kernel/Quirks/) set on "yes"?
It works for me!


What SMBios are you using? Or have you tried redownloading it?

Using Macpro7,1 SMBIOS
 

RiddlerA

New member
Joined
May 3, 2020
Messages
23
I posted a solution that worked for me on the NVME drive showing as external issue at this link.
Hi. Thank you for this solution. This should be included in the the main guide.
But since I updated to Opencore 0.6.2, my NVMe drive is not showing as an external drive. I dont know how it happened.
 

QuantumShqipe

New member
Joined
Jul 6, 2020
Messages
4
I built my first Hackintosh and yes I am so glad that I made it in first attempt.
Ryzen 3500
Gigabyte Aorus Elite B450 MB
Gigabyte RX 590
Fenvi T919 Wifi Bluetooth Card
Thanks to AMD OSX. Thanks to Dortania. And a million thanks to all the legends who contributed to the community.
Almost everything works flawless. iMessage, Airdrop, Appstore works perfect.

Things which don't work for me are:
1. Adobe apps crashes despite I apply the fixes.
2. Cannot install windows with parallels 15.
3. Im getting an error message every time I boot up saying memory misconfigured. Added the kext "MacProMemoryNotificationDisabler", but not working for me. But I can still use the entire 32 GB RAM which I have installed.
4. My NVMe drive in which in installed Mac OS is showing up an external drive on desktop.

Problem #3 and #4 are harmless. But my OCD kicks in when I see those :D

Next focus:
1. Make it a dual boot machine by adding one more NVMe drive and installing windows on it.
2. Fix the above issues

Hey would you be so kind to upload your efi :)
 
Top Bottom