Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and get support for running macOS on your AMD based computer..

SignUp Now!

Kernel Issues with my Amd System in Opencore

kevamd

New member
Joined
Jan 10, 2021
Messages
4
I am stuck on Pci Configuration Begins. I have tried everything from changing 4g decoding to changing my SDDT and using sanity checker. I'm Almost giving up and just buying a mac at this point lol.
Specs:
Amd Ryzen 5 3600
Motherboard: GigaByte b450 Aorus M, bios version f50
32g Ram
Gpu: Radeon 580
------------
I Will attach my config.plist
 

Attachments

  • config.plist
    49.3 KB · Views: 3

kevamd

New member
Joined
Jan 10, 2021
Messages
4
Add npci=0x2000 as a boot arg.
Actually never mind, I added the boot arg and it still doesn’t fix the problem. I’m a bit confused and frustrated on how open core works
here is my debug info
 

Attachments

  • opencore-2021-01-10-174417.txt
    256 KB · Views: 5

Shaneee

Administrator
Staff member
The AMD Guy
Joined
Mar 13, 2020
Messages
681
Age
28
Location
Scotland
Website
amd-osx.com
CPU:
Ryzen 5 5600X
If you've got npci added make sure Above 4G is disabled. The two don't play well. You can also change the npci value to 0x3000.
 

Aluveitie

Donator
Donator
Joined
May 2, 2020
Messages
561
Location
Switzerland
Can you try with SetupVirtualMap disabled? At least on X570/B550 with newer AGESA this causes issues.
 

kevamd

New member
Joined
Jan 10, 2021
Messages
4
sorry for late response took me a while to troubleshoot it seems i need CSM MODE off for it to boot
 
Top