Help 3950x with 570 motherboard

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
Hello anyone get big slur booted on 3950x with a 570 motherboard thank u guys much appreciated I used a efi folder I found but I get issues here is a pic of issue






 

Attachments

  • VideoCapture_20210618-020552.jpg
    VideoCapture_20210618-020552.jpg
    1.1 MB · Views: 5

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
so got this booted with a different efi folder but no network
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
961
List the Full system spec please including make and models And I will see what I can do for you?
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
thank u much appreciated
Ryzen 9 3950x
asus 570x
64 gigs of ram
Nvida gforce gtx 770
cooling corsair h100


so only thing is is a little laggy
and main thing is no internet
it also has a popup that says your memory is more than it suppost to be

here is the efi i used to boot thanks to

SubjectIV for it​


thank u much appreciated for your help
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.9 MB · Views: 4
Last edited:

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
961
thank u much appreciated
Ryzen 9 3950x
asus 570x
64 gigs of ram
Nvida gforce gtx 770
cooling corsair h100


so only thing is is a little laggy
and main thing is no internet
it also has a popup that says your memory is more than it suppost to be

here is the efi i used to boot thanks to

SubjectIV for it​


thank u much appreciated for your help
What asus X570 is it? What’s it’s model number?
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
961
aorus master X570
x570
Use my EFI from here
and add the following kext to make both Ethernet ports work for you.
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
ok so i couldn't wait so i went and tried it all I can say is THANK U so still wifi is broken but the wired is working perfect thank u so much

is there somewhere i can donate to u for your help please let me know thank u again
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
961
ok so i couldn't wait so i went and tried it all I can say is THANK U so still wifi is broken but the wired is working perfect thank u so much

is there somewhere i can donate to u for your help please let me know thank u again
For your WiFi and Bluetooth add these kexts.

WiFi - https://github.com/OpenIntelWireles...tItlwm-Big_Sur-v2.0.0-DEBUG-alpha-5eb3a17.zip
Bluetooth - https://github.com/OpenIntelWireles...re/releases/download/1.1.3/IntelBluetooth.zip

You can donate to this forum using the the Donate button at the top of the page :)
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
perfect thank u just donated as well i will try those kext tonight thank u for everything

also side question u think u can help me get big sur on intel based pc i have at work
intel i7 8700K coffee lake
asustek rog maximus X hero wifi-ac
ddr4 24 gig ram
nvidia gforce gtx 770


just wondering sorry if this is wrong place to ask

just wondering if it will work thank u again
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
hi shanee i hope all is well

thank u sir but i sorry i cant find that guide
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
thank u much appreciated that i might not be able to do loll was hoping for a efi file i can download u guys are awesome thank u
 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
Ok so please looks like need help on couple more issues no sound at all but Bluetooth works as in it connects to airpods but it still shows as red but u can hear sound from airpods and still no wifi after those kext

 

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
Fixed sound :)
just wifi and can't sign into the cloud i get an icloud_unsupported_device
thank u again guys for all your help and sorry for so many issues
 
Last edited:

sac23

Donator
Donator
Joined
May 12, 2020
Messages
48
Hi yes I did add that kext to the kext folder for wifi still nothing as for the en0 where can I check that because it only shows the ip address and so on
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
961
Hi yes I did add that kext to the kext folder for wifi still nothing as for the en0 where can I check that because it only shows the ip address and so on
Use hackintool, it will show you if it’s set to internal but It should be anyway tbh.

Have you entered smbios details for 7,1??
if not then that’s what you need to do
 
Top Bottom