Hackintosh or real mac?

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
Hi everyone,
i'm trying to build an hackintosh, but no success at the moment... :( so i'm in the verge to give up and buy a mac.

But i have a question first: i'd like to use macos for software like xcode. I want to learn to program on swift so it seems the only way.

Is it possibile to have a good experience using xcode, building apps etc on an hackintosh?

Btw i don't really don't want to give up on building my own hackintosh... i think my motherboard MSI B550 A PRO may be the problem...

So what's your opinion?
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,612
Xcode runs fine on a hackintosh. If you are trying to run Monterey then the MSI board is most likely the issue yeah. Big Sur should work just fine though.
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
I'll do it! :D

Do you know if there is any differences between an EFI for Big Sur and one for Monterey? Do i need to take close attention to something? :unsure:
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,612
I'll do it! :D

Do you know if there is any differences between an EFI for Big Sur and one for Monterey? Do i need to take close attention to something? :unsure:

As long as the EFI, kexts and patches are up to date it'll work for Monterey.
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
I tried to build a new EFI following dortania guide with the debbug version of opencore. I think i did everything correct but i get an error... i attach it here if something can help me to fix it 😫
 

Attachments

  • opencore-2021-12-05-005629.txt
    256 KB · Views: 2

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,612
Upload the EFI folder and I'll take a look.
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
Thank you very much! I tried it and it boot in the macOS installer :D no problems with Big Sur, but with Monterey it crashes D:
Now i try to install Big Sur :)
What was wrong with my original EFI? :unsure:
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,612
You hadn't enabled the ProvideCurrentCpuInfo quirk. I also gave it a tidy and added RestrictEvents. You may need to update Lilu, VirtualSMC etc to boot Monterey.
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
I think i missed some part of the guide then 😅 really thank you for your help!
Btw i think i have the latest version of Lilu, VirtualSMC etc :unsure:
Now i just need to wait to download the os in the recovery mode, but my wifi seems like it looses the connection after about 1 hour:cry: tomorrow i'll try with the lan!
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
Ok first boot! :D It's super cool :love:
Schermata 2021-12-06 alle 08.48.58.png

Do you think is safe to use the apple account I normally use with my iPhone?

I still need to do a reboot, but at the moment Bluetooth doesn't work... do i need to add IntelBluetoothInjector to my EFI? :unsure:
 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,612
I had my hack setup first which is when I made my iCloud account. It's now used on my iPhone and two iPads without any issues.
 

hackryzentosh

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
29
Btw i was able to enable bluetooth, but no airdrop... and the audio comes from the display port, not from my external speakers... any idea on how to fix it?
 
Top Bottom