Gigabyte A520m-DS3H Ryzen 7 5800x RX5600 xt

Moozuki

Member
Joined
May 3, 2020
Messages
93
Haven't seen any A520's so,

Gigabyte A520M-DS3H motherboard
AMD Ryzen 7 5800x processor
ASROCK RX 5600 XT video card
32GB TeamForce DDR4 3600 ram
Arctic Liquid Freezer II 120 AIO CPU Cooler
Updated to OpenCore 0.6.8
macOS Big Sur 11.2.3

Most everything appears to be working just fine. Do have one USB 3.0 port that is not working, haven't tested sleep yet.
CPU temps stayed around 40 *C running these benchmarks:

Screen Shot 2021-04-07 at 12.03.39 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.07.46 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.09.29 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.12.01 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.18.11 AM.pngScreen Shot 2021-04-07 at 12.27.33 AM.png

Update: All USB Ports are working!
I'm including the files for the USB Map and my Config file in case someone else would like to use this board.
I know it doesn't have PCIe 4.0, but macOS can't use it anyway, could be a way to save some money for those high priced GPU's and CPU's!
 

Attachments

  • A520m-DS3H_USBMapping.zip
    3.1 KB · Views: 13
  • Config.plist.zip
    6 KB · Views: 13
  • EFI.zip
    4 MB · Views: 29
Last edited:

Moozuki

Member
Joined
May 3, 2020
Messages
93
Updated to OC 0.6.9 and macOS 11.3.1
Update: Works with macOS 11.4 beta 2
Added ResrtictEvents.kext to efi and config.plist

Screen Shot 2021-05-04 at 2.34.25 PM.png
 

Attachments

  • EFI_A520_069.zip
    4.1 MB · Views: 17
Last edited:

k_man1985

New member
Joined
May 20, 2021
Messages
6
Hello there. Im trying to build a hackintosh W the same motherboard and a Ryz5 3600 but with OSX Highsierra.
Stuck at just the apple logo and cant get past that. any insite?
 

Moozuki

Member
Joined
May 3, 2020
Messages
93
Boot into verbose mode ( Add -v to boot-args) and post a screen shot of where it's getting stuck.
 

k_man1985

New member
Joined
May 20, 2021
Messages
6
darn i realized you are using OC and im using clover.
perhaps ill start again using OC.
 
Top Bottom