ERROR during direct upgrade from Bigsur 11.6.1 to Monterey

eye

New member
Joined
Nov 20, 2020
Messages
12
Hi there I just downloaded Monterey using System software update and tried to upgrade but it stucked when system rebooted and Machintosh HD selected. I added the log file , any suggestions?
 

Attachments

  • opencore-2021-11-09-120555.txt
    256 KB · Views: 9

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,412
You'll need to update OpenCore to 0.7.5 and make sure you've got the latest AMD patches. Update any kexts while you're at it and the update should work without issues.

If you're struggling to update the EFI, zip your current working version and upload it here and I'll update it for you.
 

kingraptor88

New member
Joined
Sep 12, 2021
Messages
7
You'll need to update OpenCore to 0.7.5 and make sure you've got the latest AMD patches. Update any kexts while you're at it and the update should work without issues.

If you're struggling to update the EFI, zip your current working version and upload it here and I'll update it for you.
here is my config which is working on 11.6 but with update to 12 it is not working. if you fix this for me. i will appreciate it.
 

Attachments

  • EFI.zip
    8.9 MB · Views: 9

eye

New member
Joined
Nov 20, 2020
Messages
12
You'll need to update OpenCore to 0.7.5 and make sure you've got the latest AMD patches. Update any kexts while you're at it and the update should work without issues.

If you're struggling to update the EFI, zip your current working version and upload it here and I'll update it for you.
Hi Shaneee, Here is my working EFI folder, It is OC 0.7.4 version, Have a look thank you.
 

Attachments

  • EFI.zip
    8.6 MB · Views: 4

eye

New member
Joined
Nov 20, 2020
Messages
12
Hi Shaneee, Here is my working EFI folder, It is OC 0.7.4 version, Have a look thank you.
You'll need to update OpenCore to 0.7.5 and make sure you've got the latest AMD patches. Update any kexts while you're at it and the update should work without issues.

If you're struggling to update the EFI, zip your current working version and upload it here and I'll update it for you.
I updated Open Core to 0.7.5 and included the lastest patches but stil not booting Machitosh HD, Bigsur 11.6.1 is booting with no trouble , Here is EFI folder. Thank you in advance.
 

Attachments

  • EFI.zip
    9.9 MB · Views: 11

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,412
I updated Open Core to 0.7.5 and included the lastest patches but stil not booting Machitosh HD, Bigsur 11.6.1 is booting with no trouble , Here is EFI folder. Thank you in advance.

Your kernel patches are a mix of old and new. You also didn't have ProvideCurrentCpuInfo enabled. Replace your config with this one.
 

Attachments

  • config.plist
    46.1 KB · Views: 20

eye

New member
Joined
Nov 20, 2020
Messages
12
Your kernel patches are a mix of old and new. You also didn't have ProvideCurrentCpuInfo enabled. Replace your config with this one.
Hi Shanee, I somehow managed it and upgrated to Monterey. Yes I know they are mixed but I also had tried only the latest 16 fix but it didn't worked I just used your previous sent EFI for kingraptor88 and changed parameters for my system and it worked perfect :D Thank you, You are a life saver :D

 

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,412
One more thing, do you know how to make opencore gui enable? i failed after some tests

You need to include OpenCanopy.efi in the Drivers folder and in UEFI -> Drivers. You'll also need to make sure you've got the Resources folder upto date from the latest Release.
Then set the following,
  • Misc -> Boot -> PickerMode = External
  • Misc -> Boot -> PickerVariant = Auto
 
Top Bottom