Catalina 10.15.6 | Ryzen 7 2700x | Gigabyte x570 Aorus Elite | 32 GB 3200 | Radeon RX 5500 XT 8GB |Fenvi T919

sunnykodukula

New member
Joined
Aug 23, 2020
Messages
5
Hello wonderful people.

I think I have a successful Hackintosh build with the following configuration:

CPU: Ryzen 7 2700x
Motherboard: Gigabyte x570 Aorus Elite
Storage Transcend 512 GB M.2 (x2 - one for Win 10 and one for MacOS)
WiFi/Bluetooth: Fenvi T919 PCI card
Ram GSkill ripjaws 32 GB (2x16GB) 3200 CL16
Graphics: Sapphire Radeon RX 5500 XT 8 GB OC
Sound: Onboard
CPU Cooler: stock AMD Wraith
Display(s): Samsung SF27F350FHU

What works:
Almost everything (iServices, Handsoff, AirDrop), Sound out)
Dont have TB so did not test

What does not work:
Mic (checked and does not work)
LAN (have not checked) but I dont think it works as I dont see the adapter under System Report

Guide:
Followed the OpenCore Vanilla guide
one input to the boot args : agdpmod=pikera from Technolli.

Thanks for the amazing and information rich discussions here and it helped me a lot.

Attached are the benchmarks. I am not sure if they are ok. If there are any suggestions on improving them I will be thankful.

cheers
Sunny
 

Attachments

  • Screenshot 2020-09-26 at 19.50.41.png
    Screenshot 2020-09-26 at 19.50.41.png
    33.3 KB · Views: 28
  • Screenshot 2020-09-26 at 19.50.50.png
    Screenshot 2020-09-26 at 19.50.50.png
    30.5 KB · Views: 31
  • Screenshot 2020-09-26 at 19.53.06.png
    Screenshot 2020-09-26 at 19.53.06.png
    92.4 KB · Views: 40
  • Screenshot 2020-09-26 at 19.53.34.png
    Screenshot 2020-09-26 at 19.53.34.png
    126.1 KB · Views: 38

sunnykodukula

New member
Joined
Aug 23, 2020
Messages
5
ah forgot to mention, the sleep also seems to work. I click sleep in the apple menu and the displays go blank and turn back on when i press any key on the keyboard or move the mouse. Both keyboard and mouse are connected viz BT.

Mic works when I have my airpods are connected via BT.
 

Jeanbob26

New member
Joined
Oct 9, 2020
Messages
21
Hi, thank you for your post, can you share your EFI folder or a screen of your config.plist ?
Thank you :)
 

Jeanbob26

New member
Joined
Oct 9, 2020
Messages
21
Thanks for your config.plist, I have about the same one. But I have a problem, if I want to boot on the usb key in case my ssd has a problem, I can't do it. I have a message "OCB: Startimage failed - Already started ". Do you have the same problem if you try to boot with your usb key ?
Thanks again
 
Top Bottom