[Catalina 10.15.6] AMD 3950x + Gigabyte Aorus x570 pro wifi (bios F11) + Sapphire rx 5500xt 4GB

igerry

New member
Jun 25, 2020
11
3
3
15 Aug Update 2: update to 10.15.6 (19G2021), works as usual.
17 Jul Update 1: update to 10.15.6 (from 10.15.5), works as usual.

Screen Shot 2020-07-17 at 7.11.45 pm.png

CPU: Ryzen 3950x
GPU: Sapphire Radeon RX 5500XT 4GB
RAM: 32GB of Corsair LPX 3200MHz
Motherboard: Gigabyte Aorus Pro X570 Wifi (have to use bios F11. otherwise can not go into the recovery)
Audio: ALC1220VB (on Motherboard)
Ethernet: 1G (on Motherboard)
WiFi/BT Card: Broadcom BCM94360CS2 (remove the Intel AX200 and install at the same mini PCIE port)
SMBIOS: iMacPro1,1

Everything works except 1. sleep & 2. mic.
Pretty impressive benchmark in Cinebench r20 without overclocking.

Screen Shot 2020-07-18 at 10.18.40 am.png

For this build I used the OpenCore Desktop Guide.

OpenCore: 0.5.9
Kexts: Lilu.kext, WhateverGreen.kext, VirtualSMC.kext, SmallTreeIntel82576.kext, AppleALC.kext
Kexts Optional: SMCAMDProcessor.kext, AMDRyzenCPUPowerManagement.kext (I find they are not 100% stable and may cause panic sometime, so I don't use them for long term use)
ACPIs: SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml, SSDT-NVME.aml, SSDT-XHC.aml
Drivers: HfsPlus.efi, OpenCanopy.efi, OpenRuntime.efi
Please use your own SMBIOS generated serial in the config.plist.
 

Attachments

Last edited:
  • Like
  • Love
Reactions: Niko and AMDPUSH

eliob

New member
Jul 3, 2020
2
0
1
Update from 10.15.5 today, works as usual.

View attachment 805

CPU: Ryzen 3950x
GPU: Sapphire Radeon RX 5500XT 4GB
RAM: 32GB of Corsair LPX 3200MHz
Motherboard: Gigabyte Aorus Pro X570 Wifi (have to use bios F11. otherwise can not go into the recovery)
Audio: ALC1220VB (on Motherboard)
Ethernet: 1G (on Motherboard)
WiFi/BT Card: Broadcom BCM94360CS2 (remove the Intel AX200 and install at the same mini PCIE port)
SMBIOS: iMacPro1,1

Everything works except 1. sleep & 2. mic.
For this build I used the OpenCore Desktop Guide.
can you share your refi please?
 

igerry

New member
Jun 25, 2020
11
3
3
Hi, your setup is nearly the same as mine. Any luck getting sleep to work?
Haven't tried to resolve the sleep issue because I never sleep;).
Basically I turn the sleep option off by running this command in terminal.
Bash:
sudo pmset -a sleep 0;
Please let me know if you find a way.
 

Niko

New member
May 17, 2020
2
0
1
You get a like from me for the wallpaper. 😻

Forget the EFI can you send the wallpaper PLZ