Bluetooth problem

baronerosso

Donator
Donator
Joined
Sep 29, 2020
Messages
86
I have a little problem with bluetooth.
I use a Fenvi T919 with BCM_20702B0 chipset.
At start up BT works perfectly, but when my ryzentosh wake up from sleep it gives no signs of life even if BT is active in the system preferences.
Turning off the BT and turning it back on resolves it.
At the moment I use a keyboard combination to access the Terminal and use blueutil for off / on.
With Big Sure I didn't have this problem.

Suggestions?
 

Tyoma

Donator
Donator
Joined
Mar 1, 2021
Messages
24
I have a little problem with bluetooth.
I use a Fenvi T919 with BCM_20702B0 chipset.
At start up BT works perfectly, but when my ryzentosh wake up from sleep it gives no signs of life even if BT is active in the system preferences.
Turning off the BT and turning it back on resolves it.
At the moment I use a keyboard combination to access the Terminal and use blueutil for off / on.
With Big Sure I didn't have this problem.

Suggestions?
Did you mapped all usb ports? especially internal port for bluetooth..
 

chrisf60526

New member
Joined
Nov 18, 2021
Messages
1
I have the same issue. BT dies. I turned off sleep so that solves most of the issue but on occasion, it loses all connection. I think i have my USB mapped right. I have a Asus B550. USB works except for the board USB connected via cable
 

baronerosso

Donator
Donator
Joined
Sep 29, 2020
Messages
86
I wake up with all USB working; I have a wired usb keyboard and I temporarily solved the problem using Shortcuts.app to activate/deactivate the BT and a keyboard application. Deactivating and reactivating and the BT returns to work
 

Jatilq

New member
Joined
Oct 13, 2021
Messages
11
same here, having Intel AX210 and its not working anymore...watching this thread :D
I think I have the same card in my Dark Hero, I never got it to work. The usb I purchased yesterday seems to be working well. Paid 15, even though I wish it was BT 5.

Works in Monterey 12.1 beta 3
ASUS USB-BT400 USB Adapter w/ Bluetooth Dongle Receiver
 

brendan_siow

New member
Joined
Oct 13, 2020
Messages
25
I think I have the same card in my Dark Hero, I never got it to work. The usb I purchased yesterday seems to be working well. Paid 15, even though I wish it was BT 5.

Works in Monterey 12.1 beta 3
ASUS USB-BT400 USB Adapter w/ Bluetooth Dongle Receiver
using AX210 can work with bigsur (you need IntelBluetoothFirmware v2.0.1), but after I update to Monterrey, it never really work anymore. with/without BlueToolFixup
 

[email protected]

OG Nerd
Donator
Joined
Dec 7, 2021
Messages
39
I have that card in a couple of my boxes, have you tried disabling WAKE FOR NETWORK ACCESS in Energy Saver settings in System Preferences? I had that issue some time ago, however, I believe unchecking that stopped it.
 
Top Bottom