bigsur no sound

makabaka

New member
Joined
Nov 20, 2021
Messages
5
anyone can help me?i'm a chinese man.my english is not well.my deskPC can running.but if i'm tried to reboot from win10.my mac is no sound.i added alctsel=1,but no work!
platform
msi b550 mortar no wifi
ryzen3600
rx560
 
Last edited:

makabaka

New member
Joined
Nov 20, 2021
Messages
5
The correct boot arg is alcid=
Maybe that's where you're going wrong. It could also be a different layout ID other than 1.
The correct boot arg is alcid=
Maybe that's where you're going wrong. It could also be a different layout ID other than 1.

The correct boot arg is alcid=
Maybe that's where you're going wrong. It could also be a different layout ID other than 1.
thank for your help.i understand that you say.my boot arg is alcid=7.i mean that when mac os reboot from win10. it no sound.i try to added alctsel=1.but no work.like this AppleALC not working from Windows reboot
If you find that rebooting from Windows into macOS breaks audio, we recommend adding alctsel=1 to boot-arg
 
Last edited:

dmls

Member
Joined
Apr 19, 2021
Messages
34
thank for your help.i understand that you say.my boot arg is alcid=7.i mean that when mac os reboot from win10. it no sound.i try to added alctsel=1.but no work.like this AppleALC not working from Windows reboot
If you find that rebooting from Windows into macOS breaks audio, we recommend adding alctsel=1 to boot-arg
msi motherboard alcid usually 10 or 11
 

makabaka

New member
Joined
Nov 20, 2021
Messages
5
msi motherboard alcid usually 10 or 11
yeah!i am tried to 7/11,it seem to be used,actually it No sound from speaker after booting into Windows, adding alctsel=1 doesn't help, have to poweroff one time to make the sound working again.help me!omg!😱FK crazy!
 
Last edited:

Shaneee

The AMD Guy
Staff member
Administrator
Joined
Mar 13, 2020
Messages
1,634
Try clearing the NVRAM from the boot picker.
 
Top Bottom