AudioGod's ASUS ROG STRIX X570-E GAMING - Big Sur & Monterey Beta - OpenCore 0.7.4 EFI

dijimet

New member
Joined
May 7, 2020
Messages
12

@AudioGod

thank you for your reply. I tried imacpro1.1. But I got this error message.

I know my gpu is not compatible. I wanted to reach install acreen. I am trying to install Big Sur 11.5.2
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    258.4 KB · Views: 10

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,386

@AudioGod

thank you for your reply. I tried imacpro1.1. But I got this error message.

I know my gpu is not compatible. I wanted to reach install acreen. I am trying to install Big Sur 11.5.2
You would need to disable above 4G in the bios and add the boot argument npci=0x2000, Disable the SecureBootModel in the config.plist but I doubt very much you will be able to boot into BigSur anyway using that gpu.
High Sierra or bust I’m afraid,
 

Cut The Grass

Member
Joined
Aug 18, 2021
Messages
33

@AudioGod

thank you for your reply. I tried imacpro1.1. But I got this error message.

I know my gpu is not compatible. I wanted to reach install acreen. I am trying to install Big Sur 11.5.2
Disable above 4g like audiogod mentioned then Disable the TPM module if you have one and clear the key. Or if you don’t have one installed, switch from software to hardware dedicated TPM will disable it. Give it another try.
 

Pabo

Member
Joined
Sep 2, 2020
Messages
30
After turning off the PC, it started again after a few seconds. I had to solve it by disabling in BIOS Advanced -> APM Configuration -> Power On by PCIe -> Enabled. After disabling it is turned off OK. I still deal with sleep work. But he won't fall asleep, but freezes. It must then be restarted by deleting CMOS. Will it be about I don't have a mapped USBMAP?
 
Last edited:

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,386
After turning off the PC, it started again after a few seconds. I had to solve it by disabling in BIOS Advanced -> APM Configuration -> Power On by PCIe -> Enabled. After disabling it is turned off OK.
Yeah, that setting seems to have upset shutdown since 4010 for some users. Strangely though it doesn’t effect my setup at all.
Il mark it as disabled from the next update to play it safe for everybody.
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,386
I still deal with sleep work. But he won't fall asleep, but freezes. It must then be restarted by deleting CMOS. Will it be about I don't have a mapped USBMAP?
No that sounds like a different kind of problem to me.
Here's the mapping for a Dark Hero anyway, See if it helps at all.
Sorry I didn't send it to you sooner but it totally slipped my mind.
 

Attachments

  • Dark Hero USBMapping.zip
    3.6 KB · Views: 9

dijimet

New member
Joined
May 7, 2020
Messages
12
Disable above 4g like audiogod mentioned then Disable the TPM module if you have one and clear the key. Or if you don’t have one installed, switch from software to hardware dedicated TPM will disable it. Give it another try.
I tryed but it did not work. I will buy an RX 6XXX AMD GPU. I hope GPU prices down soon :)
 

Pabo

Member
Joined
Sep 2, 2020
Messages
30
No that sounds like a different kind of problem to me.
Here's the mapping for a Dark Hero anyway, See if it helps at all.
Sorry I didn't send it to you sooner but it totally slipped my mind.
Thanks, it works well, but I still have to fix the non-working sleep ......
 

AudioGod

Guru
Guru
Joined
Nov 7, 2020
Messages
1,386
Thanks, it works well, but I still have to fix the non-working sleep ......
Have you tried simply resetting your NVRAM?
Also what NVMe‘s are you using in your system?

Other things to try, Bring the system down to barebones and remove all USB devices internal and external bar your keyboard and mouse and test from there. If it works slowly put stuff back testing sleep every step of the way until fails and then you will know what’s causing it.
 

Pabo

Member
Joined
Sep 2, 2020
Messages
30
Have you tried simply resetting your NVRAM?
Also what NVMe‘s are you using in your system?

Other things to try, Bring the system down to barebones and remove all USB devices internal and external bar your keyboard and mouse and test from there. If it works slowly put stuff back testing sleep every step of the way until fails and then you will know what’s causing it.
1x M.2 Gigabyte 1T. MacOs Big Sur 11.5.2
1x M.2 Samsung 980 500 GB (Win 10)
OK, I'll try everything you write. Then info .... thank you
 

johnlietzke

Member
Joined
Jul 7, 2021
Messages
75
AudioGod,

Just saw Beta 6 came out. Any word if it is working with the current EFI for Beta 5?
 
Top Bottom