Recent content by Neckbeard

  1. N

    Big Sur Beta 8

    So I ran software update and it said Beta 8 was available as a delta. Weird. The full installer said Beta 8 on it. I had a lot of Issues with B7, so that may have required a full install of the latest available build. Update ran ok and I'm on 205374i now.
  2. N

    Big Sur Beta 8

    Beta 8 dropped and it seems it requires the full 12gb download instead of a delta from Beta 7. I tried running the installer from the desktop, but it complained that my Big Sur disk: The volume can not be used because it is not snapshot booted I created an installer USB from the Beta 8...
  3. N

    Big Sur Beta 7 can't update

    The Experimental OpenCore branch worked for me. They updated it 2 days ago for Beta 7. I also had to unplug my Corsair USB gear as it thought I was running on battery, due to the Commander Pro showing up as a UPS. I had to unplug it from the internal usb2 headers for BS install, but not for...
  4. N

    Big Sur Beta 6

    My prior build of OC 0.6.1 from 8/23/20 didn't boot the updater, but making a clean release build from OC Builder solved it and no other drama on an update from Beta 5.
  5. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    Try disabling 'Above 4G Decoding' in the BIOS and use the npci=0x2000 string in the boot args.
  6. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    Do you have an EFI folder for open core at the root of the EFI volume? I’ve forgotten to do that when swapping configs and it gives an error like that. Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    So I had it set to Gen3, and changing to Auto/Gen4 didn't solve it. I didn't do all of the regression testing, but it looks like AppleWatchdog was the missing piece. Also, the installer would quit back to the start when selecting the disk because of my Corsair Commander Pro and Lighting Nodes...
  8. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    What graphics are you using? I'm still getting the garbled installer screen with a 5600XT.
  9. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    I went back and re-added the patches from the experimental opencore branch and it had no effect. The installer fully boots, but when it tries to go from console to installer GUI, it crashes back to the console. I've played around with resolutions and number of monitors to no avail. I even...
  10. N

    [EB]#LOG:EXTIBS:START] - Opencore

    I finally have BS Beta 5 booting past the EXITBS screen, but then the installer tries to load the GUI and its a mix of console and garbled text. Catalina does the same thing when doing updates on the MacOS installers boots. RebuildAppleMemoryMap = True SetupVirtualMap = False...
  11. N

    I might attempt to get the new mac os running on ryzen

    I was trying the Virtualbox method with the raw linked VMDKs. It starts booting the installer iso and then hangs.
  12. N

    I might attempt to get the new mac os running on ryzen

    I've spend the last few days trying and its not been good. I can't get the installer to boot.
  13. N

    [UPDATE] RYZEN 9 5950X | GIGABYTE X570 AORUS MASTER | 5600XT 6GB | OC 0.6.5 | Big Sur 11.1

    @edo - I added benchmarks in the OP @iamso78 - I don't hear any whine, but I have a lot of fans and the AIO pump that probably mask it. Also, if you use: shutdown /s /t 0 to shutdown it will fully shutdown with above4g and F20a bios. Annoying, but WAY worth the benefits in Catalina...