Recent content by lofi483

  1. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    No, not really. Switching it off, than doing a " sudo launchctl kickstart -kp system/com.apple.audio.coreaudiod " in Terminal, seems to eliminate the waiting time by killing the core audio service and restarting it. (i need to do it about 3 times) Got this command from here from an unlrelated...
  2. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    still the same as in the first post. updated to open core 0.7.4 (should add this to my signation) Gigabyte Aorus Master X570 Bios F30 Amd 3950X Sapphire 5700xt Nitro Firewire card: StarTech PCIe 1394b 64 gig 3600 and one of those fenvi wifi bt cards
  3. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    For me the login thing or when it is powered on does not really matter. (I am using filevault) Try switching it off/on multiple times, wait a little. The horrible sound sometime gets less horrible (sounding like a doubling effect) Sometimes it works on the first off/on cylce, sometimes i do it...
  4. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    Hi VelvetRouge, sorry for my late reply and thank you very much! Yes! i can confirm that this worked with my 12.2.3 install. I found out that basically turning the fireface 800 off, waiting 1-2 minutes, turning it back on, works for me and it seems to be stable after this. I guess is was just...
  5. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    For documentation purposes: I rolled back to 10.15.7 on my main drive and accidentally booted into my Big Sur test install. Changed nothing else. The sound was working fine, some stutter while moving the mouse, but it was "working" After a reboot this was not reproduce-able. (same noise as...
  6. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    I set algrey's to false and yours to true. Made no difference. The x570 master has no serial port or settings for in the bios i could find. I think this is handled by ddst. Found no reference to uart in registry i/o explorer. This is btw how the Firewire connection looks like: Update: tried...
  7. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    Yes, you can see in the first picture (top left) that it is running v 3.40. I removed it many times manually, reinstalled them, added rme as trusted developer, etc. Basically the driver installs fine without any modification on a clean install. It gets recognised by OS X and the "allow" in...
  8. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    updated to Mac OS Big Sur 11.3 Beta 5, same audio Problems. Will try a fresh/clean install tomorrow in a more organised manner. Edit: I want to add the the firewire card itself works with FW400 and 800 Harddrives. Have tested 2 FW cards with ti chipset so far. Update: same issues with a clean...
  9. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    this stops the noise when nothing is playing. When something is playing you can change the pitch of the noise via the sample rate setting. I just redid the complete open core setup manually (except for the ddsts) for open core 0.6.7, same problem. I am now looking at the install procedure by...
  10. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    hmm file under low priorty.. https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=31154 it seems to be exactly this problem. "Mac OS Big Sur Beta 2 currently sees the device on a single chip (non bridged) LSI Firewire card - you can see the firewire card and RME Fireface 800 in 'System Report' and...
  11. L

    Audio Problems with Big Sur Firewire800 Pcie Audio Rme Fireface 800 (working in catalina)

    Hi there! First Post! I recently test updated to Big Sur, everything is working, expect for my firewire audio interface, which is unusable. :) Gigabyte Aorus Master X570 Bios F30 Amd 3950X Sapphire 5700xt Firewire card: StarTech PCIe 1394b I am using pretty much olbos latest config...
Top Bottom